Grand National 2020 lähestyy, oletko valmis?

Vuosittainen Grand National -estelaukkakilpailu lähestyy, ja vuonna 2020 tarkka kisapäivämäärä on lauantaina 4. huhtikuuta. Paikka on tietenkin sama vanha tuttu eli Aintreen kilparata Englannin Liverpoolissa. Mutta mitä kaikkea kilpailupäivä tuo tullessaan, ja mitä erityistä on tämän vuoden tapahtumassa? Siitä otamme selvää.

Vedonlyöntimarkkinat käyvät jo kuumina

Niin vakavat veikkaajat kuin satunnaiset harrastajatkin varsinkin Briteissä pistävät vuosittain suuria summia kiinni Grand Nationaliin. Viime vuosina tapahtuma on kerännyt yli 300 miljoonan punnan vaihdoin ympärillään käytyihin veikkauksiin! Tämä on huomattavasti enemmän kuin vaikkapa Veikkauksen kokonaisen vuoden aikainen vaihto Pitkävedossa (noin 243 miljoonaa euroa).

Vaikka Grand Nationaliin on vielä toista kuukautta aikaa, isketään vetoja sisään jo kovaa vauhtia. Tässä vaiheessa kertoimet elävät vielä voimakkaasti, joten jonkinlaista asiantuntemusta on hyvä omata, muutoin veikkaaminen menee täydeksi lottoamiseksi. Tällä hetkellä veikkaajien suosikkina on G. Elliotin tallin Tiger Roll -hevonen, W.P. Mullinsin treenaama Burrows Saint vanavedessään. Muihin paljon pelattuihin hevosiin kuuluvat Walk In The Mill, Magic of Light ja Kimberlite Candy.

Mikäli et ole vielä valmis veikkaamaan suosikkiasi Grand National -voittajaksi, voit kokeilla rahapelien jännitystä esimerkiksi verkon kolikkopeleissä. Ylimääräistä pelirahaa tarjoaa Videoslots Bonuskoodi. Ehkäpä pääset keräämään pohjakassaa sloteista hevosurheilun vedonlyöntiä varten?

Tänä vuonna kisaavat hevoset

Edellä mainitsimme muutaman Grand Nationalin vuoden 2020 voittajasuosikeista. Ykkössuosikki Tiger Roll on melko ilmiselvä asemassaan: kymmenenvuotias hevonen voitti myös vuosien 2018 ja 2019 kilpailut. Gordon Elliotille kyseessä on jo neljäs miehen Grand National -kilpailun voittajaksi valmentama hevonen. Tiger Roll lähtee kisaan ennakkosuosikkina kuitenkin jo toista vuotta peräkkäin, joten paineet irlantilaisella tallilla menestykseen ovat entistä suuremmat.

Ranskalainen Burrows Saint on kotoisin Willie Mullinsin tallista ja on niittänyt menestystä muun muassa voittamalla viime vuoden Irish Grand National -kilpailun Irlannissa. Epäilijöiden mielestä Burrows Saint on kuitenkin liian nuori olemaan vielä kilpailun kirkkaimmassa kärjessä – hevonen on vasta seitsemänvuotias. Näin nuori hevonen on voittanut Grand Nationalin viimeksi niin kauan sitten kuin 1940! Eittämättä yksi vuoden mielenkiintoisimmista osallistujista joka tapauksessa.

Esiinnoston arvoinen on myös Pleasant Company, samasta treenitallista kuin Burrows Saintkin. 12-vuotias hevonen tuli toiseksi vuoden 2018 kisassa ja on monien kirjoissa potentiaalinen yllättäjä. Tässä vaiheessa Pleasant Companylle tarjotaan varsin houkuttelevia kertoimia, joten veikkaajille tästä pieni täky. Mainittakoon myös Jessie Harringtonin tallin Magic of Light, joka sijoittui toiseksi viime vuonna vain niukasti Tiger Rollille häviten. Olisiko tänä vuonna revanssin paikka?

Paljonko liput Grand Nationaliin maksavat?

Myös monen suomalaisen hevosurheilun ystävän haaveena on joskus päästä todistamaan Grand Nationalia paikan päällä – onhan kyse jostain ihan muusta kuin perinteisistä Vermon lounasraveista. Pelkäksi haaveeksi ei tämän ole pakko jäädä, sillä lentoyhteydet Brittein saarille palvelevat ja lippuja Grand Nationaliin on helppo ostaa internetistä.

Tapahtuman avauspäivänä torstaina tapahtuma-alueelle pääsee 27 punnan hintaisilla lipuilla. Istumapaikkoja katsomoihin irtoaa huokeimmillaan 45 punnan hintaan. Hulppeista puvuistaan tutun perjantaisen Ladies Dayn vastaavat lippuhinnat ovat 42,5 ja 70 puntaa.

Lauantain varsinaisen kisapäivän liput ovat jo enimmäkseen loppuunmyytyjä, mutta kisa-alueen lippuja irtoaa vielä 67 punnan hintaan. Varsinaisen kisa-alueen lähellä jättiscreeniltä kisoja voi katsella The Embankment -alueella, johon lippuja saa 40 punnalla. Onneaan voi toki kokeilla esimerkiksi Viagogo-lipunmyyntisivustolla, jossa tällä hetkellä edullisimmat katsomoliput lauantain kisapäivälle ovat noin 200 punnan luokkaa.