Ratsastuskeskuksen arkea

Ratsastuskeskus tarjoaa laadukasta ratsastuksenopetusta sekä hevosmatkailutoimintaa. Opetusta on tarjolla lapsista aikuisiin ja aloittelijoista alan huippuihin. Ihan pienimmille hevosrakkaille lapsille on tarjolla talutusratsastusta sekä mahdollisuus tutustua keskuksen poneihin, hevosiin ja aaseihin. Opettajat ovat alansa huippuja ja osa on kouluttautunut myös ulkomailla. Kaikkia yhdistää rakkaus hevosiin sekä halu kehittää Suomen hevosharrastusta.

Hevoskeskuksen arki sisältää paljon työtä, josta osa on fyysistä eikä kaikki työ ole aina niin kovin miellyttävää, mutta kun työtä tehdään hevosten hyvinvoinnin eteen, tulee työstä heti paljon mielekkäämpää. Esimerkiksi lannan luonti sujuu kuin itsestään, jos ajattelee samalla työn olevan hevosen hyvinvoinnin kannalta välttämätöntä ja että kun hevonen voi hyvin, tarjoaa se samalla mahdollisuuden päästä pian ratsaille.

Hevosmatkailu tarjoaa mahdollisuuksia päästä vaeltamaan hevosen selässä upean luonnon keskelle – tehdä irtiotto arjesta ja stressistä. Sekä luonnon että hevosten on todettu vähentävän ihmisten kokemaa stressiä, joten mikä voisikaan olla parempi yhdistelmä stressaantuneelle ihmiselle kuin vaeltaminen luonnossa ratsastaen? Nykyihminen on suurelta osin kaupungistunut ja nämä luontokokemukset tekevätkin erityisen hyvää juurikin kaupungeissa asuville cityihmisille. Luonnon kauneus sekä ystävällisen hevosen läheisyys rauhoittavat mieltä ja ratsastaminen on omiaan parantamaan ratsastajan fyysistä kuntoa.

Ratsastuskeskuksen huippuhetkiä

Ihan tavallinen arki sisältää ratsastuskeskuksessa huippuhetkiä; hevosten läsnäolo, onnistumisen elämykset sekä yhteys luontoon ovat asioita, jotka kaikki ovat omiaan parantamaan mielialaa. Kuitenkin osa hetkistä sisältää elementtejä, jotka ovat vielä tavallistakin ainutlaatuisempia. Tällaisia hetkiä ovat esimerkiksi uuden varsan syntyminen ja sen kasvun seuraaminen haparoivasta pienokaisesta uljaaksi ratsuksi sekä koulun oppilaiden saama menestys erilaisissa kilpailuissa kovan harjoittelun jälkeen. Ja vaikkei voittoa tulisikaan, voidaan huippuhetkinä pitää myös tilanteita, joissa ratsastaja ylittää itsensä tai pystyy kilpailutilanteessa parhaimpaansa.